Ensimmäiseksi: awww, kiitos ihanat protulaiset miitistä. <3 En olekaan koskaan ennen istunut kolmea tuntia Raxissa. :D Oli mukavaa. (Ja junamatkoilla loistavaa seuraa sekä Helsinkiin, että takaisin. :>)

Ja sitten tämänpäiväisiin tapahtumiin; jouduin opettajien kanssa kahnauksiin ensimmäistä kertaa, ja vasta yhdeksännellä luokalla! o/ Hieno saavutus. Siis äidinkielen opettajamme pimahti. Taino, ei suoranaisesti pimahtanut, vaan häiriintyi pahasti siitä, että minä ja ystäväni (tässä tapauksessa vaikkapa ystävä A) olimme tehneet tehtävämme. Jep, kirjoitimme molemmat omat aineemme jo syyslomalla ja nyt tunnilla ei ollut mitään ihmeempää tekemistä, joten hieroimme toistemme hartioita vuorotellen. Ensin minä istuin pulpetille ja A tuolille. Vaihdot välillä. Noin neljänkymmenenviiden minuutin kuluttua opettaja alkaa valittamaan, että me emme anna hyvää kuvaa muulle luokalle - siis niille kaikille ainekirjoittajille - kun olemme tekemättä mitään. Emme siis todellakaan puhuneet kovaan ääneen (melkein aivan hiljaisella kuiskauksella) saatika koko aikaa. Iki-ihana opettajattaremme poistui sitten luokasta välitunnin ajaksi ulkovalvontaan (oppilaat jäivät luokkaan) ja tullessaan takaisin hän ilmoitti, että oli puhunut luokanvalvojallemme ja he olivat aivan täysin samaa mieltä siitä, että pulpetilla istuminen ei ole oikeanlaista käytöstä. Eli mieluummin poistumme luokasta, kuin olemme näyttämässä huonoa esimerkkiä. A pakkasi jo kaikki tavaransa ja nousi reppu selässään seisomaan pulpetin viereen - opettaja ei huomannut - mutta istuutui sitten ja epäuskoinen virne naamallaan epäili, että opettajamme ei kyllä katsoisi hyvällä, jos noin vain lähtisi luokasta. Siinä sitten olimme tekemättä mitään lopun 45 minuuttia.

Niin, saimme myös murrekokeet ja -haastattelut takaisin. Ei mennyt mainittavan hyvin aka en ole tyytyväinen. Plus vielä tähän vittumaisimpaan äidinkielen kaksoistuntiin ikinä voisin lisätä, että saatan saada aineestani vitosen, jos opettaja sille tuulelle sattuu:

"Saana katos ku sä et oo nyt kirjottanu tästä aiheesta, minkä sä alotit koulussa ennen syyslomaa. Tässä on alku ja sit toisella sivulla alkaaki toinen aine."
"Joo, ku mulle sanottiin, et voin alottaa näin, ja jos ei tuu hyvää, niin vaa raksia yli ja alottaa uudestaan."
"Mm-m, mä tiiän, et sä oot semmonen oppilas, et et kopiois aineita netistä, ku mulle on ennenki tullu sellasia kirjotuksia, jotka on otettu suoraan Internetistä. Sen takia pitää aina jatkaa sitä ainetta, minkä alottaa koulussa. Ettei vaan tule sitä kopiointia. Et mää nyt voisin arvioida tän sun neljä riviä, ku tän sää kirjotit sillon koulussa ja tän toisen kokonaan kotona."

Meiti tykkää. o/

PS. Katsokaakin runo-sivuni. Siellä on linkki tänne.

(Huoh, ehkä huomenna on parempi päivä. Eikun... o_____o Meillä on äikkää huomennakin. x__x'' Tulee loistava oppitunti...)